Hvad er høreapparater?

Hvad er et høreapparat?

Høreapparater kan hjælpe dig, hvis du har et høretab i det indre øre eller i mellemøret.

Et høreapparat består af tre dele: en mikrofon, en højtaler/forstærker og en processor. Høreapparatets mikrofon opfanger lyd, som bearbejdes af processoren og ledes videre til forstærkeren, der sender lyden ind i øret. Høreapparaterne har en række indbyggede funktioner, der sætter fokus på de lyde, som er vigtige for at forstå tale, og samtidig formindsker baggrundsstøj. Et høreapparat giver ikke en helt normal hørelse, men forstærker de lyde, der er, så man kommer til at høre bedre.

Skal du have høreapparat? 

For at finde ud af, om du skal have høreapparater, skal du igennem en række høreundersøgelser. Det kan være forskelligt, hvor mange undersøgelser, der skal laves.

Du vil møde forskellige fagfolk, der tager stilling til, om du vil få gavn af høreapparater, og hvordan de skal indstilles bedst muligt.

Når de rigtige høreapparater er valgt, vil du få en grundig introduktion til, hvordan de skal bruges og vedligeholdes. Du vil også løbende skulle til kontrol, så du kan være sikker på, at du har den bedste justering af dine høreapparater.

Har du høreapparater? 

Hvis allerede har høreapparater, vil du opleve et stort skift i systemet, når du fylder 18 år. Her går du nemlig fra at kunne få nye høreapparater måske én gang årligt til, at der nu bliver 4 år imellem, at du kan få adgang til nye apparater.

Du bliver heller ikke længere indkaldt, men skal fra nu af selv kontakte audiologisk afdeling eller høreklinikken for at få nye apparater – og du vil også komme til at mærke den ventetid, der er på høreområdet.

Artikler

Flere artikler

Her kan du læse flere artikler om projektet

Sex med høretab - at finde vej til nydelse med og uden lyd

Før Cecilie havde sex første gang, tænkte hun ikke over, at hendes høretab kunne blive en kilde til akavede og frustrerende øjeblikke under sex. Lad dig rive med, og hvis du ikke kan høre, så luk øjnene og fokusér på din krop og nuet, er Cecilies bedste råd.

“Nu stopper det!” - Hvordan Christian lærte at have modet med sig

Christian blev set ned på i folkeskolen og på tømreuddannelsen grundet sit høretab. Nu, som 28-årig er det helt anderledes, og han oplever ofte, at folk omkring ham glemmer, at han har en hørenedsættelse. Hans bedste råd til unge med høretab lyder: Udfordr dine egne grænser og tagansvar for dit høretab.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.